Minus The Bear – Voids

Suicide Squeeze

Muzikale variatie op radiostations kan ik zeer waarderen. Een hele dag door hetzelfde genre op je radio vind ik geen goed idee, het gevaar bestaat dat je gaandeweg er zowaar een hekel aan gaat krijgen. Toch menen vele zenders via dit genre-format te moeten uitzenden. Neem nu Wave Radio, daarop komt de één na de andere indierockband voorbij. Denk aan bands als Imagine Dragons, Biffy Clyro, All Time Low en als je pech hebt Kensington . Af en toe een nummer vind ik oké maar na een uur weet ik het wel. Hier moest ik aan denken toen ik naar Voids luisterde, het zesde album van Minus The Bear uit Seattle. Het album duurt ruim drie kwartier maar de tien liedjes onderscheiden zich nauwelijks van elkaar. Ik heb het idee dat ik al die tijd naar hetzelfde liedje met net een andere variatie of hook heb geluisterd. De stem van zanger Jake Snider heeft een vervelende galm die ik bij Kensington ook zo irritant vind. Slechts twee nummers springen er uit. Opener “Last Kiss” heeft een catchy riff en refrein en “Silver” heeft een fijne melodie. Ik zou deze twee nummers nog best wel in een playlist kunnen zetten maar of ze zouden blijven hangen betwijfel ik. Wave Radio zet ik altijd heel snel weer uit en hetzelfde geldt voor dit album van Minus The Bear. Voor wie houdt van een onberispelijk indierockalbum dat geen moment van de gebaande paden afwijkt is dit een aanwinst maar ik word er niet warm of koud van.

File: Minus The Bear – Voids
File Under: Min
File Facebook: [Minus The Bear op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Minus The Bear]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven