NS Dansorkest – Moord In Het Nudistenkamp

Eigen Beheer

‘Levend zijn we verkeerd verbonden,’ is er te horen in het afsluitende “Verkeerd Verbonden”. Hiermee is het hoofdthema op deze tweede schijf van het Amsterdamse NS Dansorkest samengevat. Er gaat van alles mis in het leven, vooral in de liefde. Je hebt de onbereikbare liefde, de vertrokken liefde, de moeilijke liefde, maar het mooie is dat het hier weer geweldige liedjes oplevert. De meest vreemde eend in de bijt qua tekst is misschien wel de titelsong over de moord op mevrouw Van Swieten die de liefde met de hele camping bedreef behalve met haar eigen vent. Het is echter vooral een prachtig lopende tekst op een sterke melodie die op het einde door een improvisatie mij aan het lachen maakt. Ik zou willen dat ik hem geschreven had. Het meest bijzondere van deze plaat is echter de energie die ervan af spat. Hoeveel Nederlandstalige bands hebben we gehad die liedjes maakten die écht de moeite waard zijn? Ik noem een Peter Koelewijn, de Div, Tröckener Kecks en De Raggende Mannen. Je hoort hun werk door deze plaat heen en toch is Moord In Het Nudistenkamp los hiervan iets bijzonders geworden. Sterk is ook dat NS Dansorkest vier zangers heeft. Geen van alle zullen ze een eerste ronde in The Voice overleven, maar de soms wat droog overkomende (praat)stemmen passen bijzonder goed bij de teksten. Bovendien wordt er een breed instrumentarium opengetrokken door de negen bandleden, maar wordt het nergens wat teveel aan muzikanten. Waar ik alleen niet over uit kan is dat deze plaat, uitgebracht in eigen beheer, waarschijnlijk door zeer weinigen gehoord zal worden. Er is een link (op mijn verzoek), maar die is niet bereikbaar via de homepage. En de cd kun je daar blind bestellen, maar wat je dan krijgt aan muziek: het zal een verrassing zijn. Maar laat ik hier eens een pleidooi houden voor blind bestellen. Voor nog geen 7,50 heb je hem, als ik de website goed bestudeerd heb, in huis. Deze plaat moet gehoord worden. Het moet gek gaan als deze niet in mijn jaarlijst terecht gaat komen. Dus niet nu andere dingen gaan doen, maar hopla bestellen.


File: NS Dansorkest – Moord In Het Nudistenkamp
File Under: Bestellen deze Nederlandstalige rockplaat

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven