Chastity Brown – Silhouette Of Sirens

Red House Records

Een zwarte vader, een blanke moeder, een vreselijke stiefvader, lesbisch en opgroeien in het zuiden van de Verenigde Staten. Dit is heel beknopt de geschiedenis van Chastity Brown en met zo’n levensloop is het niet raar dat daar hartverscheurende songs van komen. Zelf zegt ze dat al deze bovengenoemde kenmerken in Amerika automatisch een politieke lading hebben. Daar heeft ze zich niet op gefocust op haar vijfde album Silhouette Of Sirens waarvan een hele hoop persoonlijke ellende de basis was. Brown zingt intens en rauw, wat de tien liedjes een extra emotionele lading geeft. Je gelooft elk woord dat ze zingt. De songs zijn niet echt in één hokje te plaatsen, ze hebben invloeden van blues, soul, gospel country en folk. Mooi is “Carried Away” waarin Brown stelt dat er geen ontkomen is aan de ellende die je aangedaan wordt. ‘Look what you did to my heart, you get carried away, then you fall’ zingt ze. Het is de rode draad op Silhouette Of Sirens. Teleurgesteld worden in de liefde en relaties, weer opkrabbelen en de kracht in jezelf vinden om door te gaan. Heel mooi is het smachtende “My Stone”, verfraaid met een strijkersarrangement, waarin Brown in ruim zeven minuten smeekt om niet verlaten te worden. Rocken kan Chastity Brown ook in het bluesy “Lies” en “Pouring Rain”. Silhouette Of Sirens is een bij vlagen adembenemend album met tien zinderende rootssongs waarin Chastity Brown zingt over haar sores met krachtige, smachtende en soulvolle stem die het mooist is in afsluiter “Lost”. Slechts begeleid door strijkers en piano (met alleen op het eind drums) heeft hoop de overhand en wordt duidelijk wordt dat zij sterker is dan haar demonen.

File: Chastity Brown – Silhouette Of Sirens
File Under: Krachtig
File Facebook: [Chastity Brown op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Chastity Brown]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top