Tigers Fan – Greonterp

Marista

Mijn gedachten zijn bij Chris Cornell en Chester Bennington. Apart dat de twee frontmannen het leven niet meer aankonden, terwijl het toch geweldig moet zijn om zo toegejuicht te worden. Mijn gedachten worden gestuurd door de opener “Ekstreem” van het Friese Tigers Fan: ‘Koe ik mar ekstreem genietsje.’ ‘Koe ik mar hosse yn é moshpit.’ Deze teksten ondersteund door een stevige rockband zorgen voor een duister resultaat. De donkere stem van voorman Elmar Kuiper maakt het allemaal nog zwaarder. Hierna nemen Kuiper en zijn mannen je mee naar de hel van de psychiatrie in “Grut Lankum”. Gelukkig dat er een, overigens fraai vormgegeven, boekje (Rutger Zuydervelt van Machinefabriek) bij zit met de Friese teksten. Mijn Fries is niet meer wat het nooit geweest is. Toch stoort de taal me geen moment, het past wonderwel bij de geschetste donkere wereld. Greonterp is een dorp in Súdwest-Fryslân waar ooit Gerard van het Reve woonde en ligt vlakbij de oprichtingsplek van Tigers Fan, maar of het leven daar werkelijk zo zwart is als je muziek me wil doen geloven dat weet ik niet. Misschien eens een reis aan wagen, al zal het zwarte je niet te pakken moeten krijgen. Het lijkt me niet zonder gevaar. Het album als geheel zit goed in elkaar en bevat prima songs. Geen muziek om lekker op te feesten, maar wel om ten onder te gaan in de wereld van Tigers Fan.


File: Tigers Fan – Greonterp
File Under: Tsjuster

File Social: [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven