The Micronaut – Forms

Acker

The Micronaut – FormsOmdat het kan en omdat er vraag naar is. De Duitse producer en alleskunner Stefan Streck bewijst met zijn derde cd Forms dat poppy elektronica een enorm weemoedig karakter kan hebben. Gezien de populariteit van een Moderat op de jubileumeditie van Lowlands dit jaar is de vraag naar een nieuwe ‘Deutsche Welle’ razendsnel in opkomst. Wat Streck doet is eigenlijk heel simpel. Hij voorziet zweverige synthesizers van een spervuur aan samples en de betere breakbeats. Zijn totaalgeluid is een dubstep-light variant dat aansluit op het werk van bijvoorbeeld een Mount Kimbie. Door deze aanpak vergeten we dat veel van zijn elektroklanken direct voortkomen uit de krautrock, psychedelica en progrock van vier decennia geleden. Wat knip- en plakwerk al niet voor nieuwe inzichten verschaft! Dance heeft bij The Micronaut een directe link naar de Duitse popencyclopedie.


File: The Micronaut – Forms
File Under: Nieuwe Deutsche Welle? Also, also!

https://www.youtube.com/watch?v=OI0WYYW8C2Y

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven