Christopher Paul Stelling – Itinerant Arias

ANTI-

Eigenlijk moet ik mij schamen. Voor de derde keer bespreek ik een album van singer-songwriter Christopher Paul Stelling en ondanks mijn stellige voornemen heb ik hem nog steeds niet live gezien. Ik heb er gelegenheid genoeg voor gekregen want Stelling is zo ongeveer continu door de hele wereld op tour en slaat Nederland daar nooit bij over. Op zijn vierde album Itinerant Arias is hij niet meer alleen maar wordt hij bijgestaan door een band. Het geeft zijn bloedstollende liedjes een wat voller geluid zoals in “The Cost Of Doing Business” of het venijnige “Stranger Blues”. In “Red Door” komen er zelfs blazers aan te pas. Het is een goede aanvulling want leidend is nog steeds Christopher Paul Stelling zelf die met zijn prachtig raspende stem en fabuleuze gitaarspel zingt en speelt alsof zijn leven er vanaf hangt. Zoals gezegd is dat heerlijk in de uptempo songs maar als hij wat gas terug neemt is zijn stem nog steeds schitterend zoals in “Oh, River” of het mooie “Sleep Baby Sleep” waarin de vioolpartij leidend is en meandert naar een prachtige climax. Itinerant Arias is een heerlijk album van een uitzonderlijk gedreven en goede singer-songwriter. Afgelopen week was Christopher Paul Stelling weer in Nederland en wéér is het mij niet gelukt om te gaan kijken. Hij moét dus door blijven gaan met wat hij doet en vooral hier blijven komen want Stelling is volgens mij een zanger die live nog veel meer indruk maakt dan op cd. Hopelijk kan ik deze aanname in mijn volgende stukje echt bevestigen.

File: Christopher Paul Stelling – Itinerant Arias
File Under: Gepassioneerd
File Facebook: [Christopher Paul Stelling op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Christopher Paul Stelling]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven