Ed Wood Jr. – The Home Electrical

Black Basset

Ed Wood Jr. – The Home ElectricalBliepjes, elektronica en rare popliedjes met een pulserende bas, het staat allemaal op The Home Electrical, het knip-, plak- en knutselwerkje van Olivier Desmulliez en Jason van Gulick. Voor wat iele damesvocalen lieten de heren Asako Fujimoto invliegen. Haar bijdragen zorgen ervoor dat de schijnbaar ongestructureerde bliepjes en beats een bijna Death In Vegas-achtig karakter krijgen. Ik kan me zomaar voorstellen dat de heren zichzelf vernoemd hebben naar een regisseur die heel graag iets wilde maken, maar met zijn beperkte middelen nooit verder kwam dan een aantal lachers op zijn hand. Aan alle kanten merk je dat Ed Wood Jr. op zoek is naar de ultieme mix tussen Chemical Brothers, Caribou, Moderat en Amon Tobin. Hoewel het geluid per song steeds pompeuzer en krachtiger wordt en er wonderlijke parels van toevalstreffers op deze plaat staan, lijkt het duo nog op zoek naar de juiste ingrediënten en middelen waar ze hun vingers op kunnen leggen. Elementen uit de progrock, de post-rock en militante beats worden niet geschuwd, maar weigeren nog op te gaan in een coherent en logisch geheel. Als The Home Electrical de weg vrijmaakt voor grotere budgetten en ‘The Studio Electrical’ kan worden, dan zullen we de ware geniale gezichten van Olivier en Jason te zien krijgen. Dan mag de toevoeging van Jr. weggelaten worden in de bandnaam en wordt de ooit zo verguisde regisseur van slechte sci-fi-films gerehabiliteerd.

File: Ed Wood Jr. – The Home Electrical
File Under: Thuisgeknutsel mist nog een grootse structuur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top