Sonny Landreth – Recorded Live In Lafayette

Mascot / Provogue

Sonny Landreth is een begenadigd slide-gitarist, eentje die iedereen wel in zijn begeleidingsband wil hebben. Dat gebeurt dan ook geregeld (Clapton, Hiatt, etc.), maar Landreth brengt ook eigen werk uit. Bijvoorbeeld op de eerste live-plaat in twaalf jaar: Recorded Live In Lafayette. Het is zijn thuisstad in Lousianna, het zuiden van Amerika. Het album bestaat uit twee gedeelten: het eerste is semi-akoestisch, het andere elektrisch. Het is beschikbaar als dubbele cd of lp en met anderhalf uur speelduur een behoorlijke kluif. In de basis staan drie muzikanten met daarnaast nog twee gastmuzikanten die wel degelijk wat toevoegen, zoals de inzet van een accordeon. Maar het gaat uiteraard vooral om Landreth zelf die met zijn begeleiders een mooie set neerzet. Je moet wel wat hebben met gitaargepingel. Dat laatste is in het tweede gedeelte minder. Hier gaat het er wat ruiger aan toe, maar je hoort hier minder Landreths kunnen. Toch is Recorded Live In Lafayette een prima registratie van een man die inmiddels al 66 is, en hiermee een goed overzicht van zijn kunnen geeft.


File: Sonny Landreth – Recorded Live In Lafayette
File Under: Come on baby, go south

File Social: [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven