The Poison Arrows – No Known Note

File 13

The Poison ArrowsChicago heeft iets rauws. En een ware punkrock-inborst. Dat was al zo toen Steve Albini met zijn Big Black de lokale podia onveilig maakte. The Poison Arrows bestaat uit Patrick Morris van Don Caballero, drummer Adam Reach en gitarist/zanger Justin Sinkovich van Atombombpocketknife en Thumbnail. Al ruim zeventien jaar bestaat de band en bracht drie platen uit, maar verdween in 2009 van het toneel. De heren hebben echter de draad weer opgepakt en doen wat ze altijd al deden. Ze voegen The Fall en The Jesus Lizard bij elkaar tot vlammende post-rocksongs waarbij ruimte is voor de vertelling. Ja, het is drammerig, lijzig en bij vlagen chagrijnig, maar in alles ook strijdlustig op een manier die helemaal klopt bij de muziekscene van Chicago. In al zijn kaalheid zonder franje duwt The Poison Arrows jou zijn mening door de strot. En, hoewel de heren wel degelijk fel van leer kunnen trekken en weten wat het is om te overdonderen en overschreeuwen, zijn ze tot het besef gekomen dat ze dat helemaal niet meer nodig hebben. Een paar genadeklappen en een ijzersterk gitaarspel volstaan. Zoals bijvoorbeeld bij “Stuck On Screen” dat zomaar tot de beste songs van Sonic Youth op Sister had kunnen behoren. The Poison Arrows houdt de alternatieve Amerikaanse gitaarschool van dertig jaar geleden levend.


File: The Poison Arrows – No Known Note
File Under: Alternatieve Amerikaanse gitaarschool anno nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven