David Ramirez – We’re Not Going Anywhere

Sweetworld

Iedereen heeft zo zijn opvattingen over Donald Trump en zijn beleid maar de Amerikaans-Mexicaanse singer-songwriter David Ramirez heeft er écht iets over te zeggen. Met zijn Mexicaanse roots, maar geboren in Houston en nu opererend vanuit Austin, Texas voelt hij zich steeds minder gewenst in de USA. Op zijn vierde album geeft hij Trump dan ook een dikke middelvinger. De titel zegt het al, We’re Not Going Anywhere. Ramirez is niet van plan zich door Trump te laten intimideren zoals hij zingt in afsluiter “I’m Not Going Anywhere”: ‘You can bury me in the ground, or spread my ash, I don’t care, I’m not goin’ anywhere”. Zo, de toon is gezet. Het begint al in opener “Twins” waarin Ramirez zich afvraagt waar Trump was toen in 2001 de Twin Towers doorboord werden en de angst zich van de Amerikanen meester maakte. Ramirez uit zijn verontwaardiging over de angst van Amerikanen tegen immigranten in “People Call Who They Wanna Talk To” en in het over rassenhaat handelende “Stone Age”. Maar het is niet alleen politieke woede op dit album. Het prachtig opgebouwde “Time” gaat over verveling en het mooie “Telephone Lovers” over hoe liefde op afstand niet werkt. Op voorganger Fables was Ramirez’ geluid nog echt dat van een americana singer-songwriter, op We’re Not Going Anywhere heeft producer Sam Kassirer (o.a. Josh Ritter) Ramirez meer de popkant op geduwd. En dat klinkt meteen een stuk spannender en frisser. Het was voor mij de eerste kennismaking met David Ramirez terwijl dit toch al zijn vierde album is. Hier en daar doet Ramirez’ stem me aan die van Ryan Adams denken maar hoewel ik Adams echt hoog heb zitten kon hij me met Prisoner niet geheel overtuigen en raakt David Ramirez wel mijn gevoelige snaar. Het is de combinatie van goede songs en hun melancholische sfeer en de prachtige stem van Ramirez die van We’re Not Going Anywhere een van mijn favoriete albums van 2017 heeft gemaakt.

File: David Ramirez – We’re Not Going Anywhere
File Under: American life anno 2017
File Facebook: [David Ramirez op Facebook]
File Twitter: [Tweets van David Ramirez]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven