Gill Landry – Love Rides A Dark Horse

ATO

Zo aan het begin van een nieuw jaar ontkom je er niet aan dat er albums uit het afgelopen jaar onder je aandacht komen die je op het moment van uitkomen geheel over het hoofd hebt gezien. Love Rides A Dark Horse van Gill Landry is er zo een. Landry maakte zo’n tien jaar deel uit van Old Crow Medicine Show maar bracht in 2007 al zijn eerste solo-album uit. Na het verschijnen van zijn derde soloplaat in 2015 stapte hij uit de band om zich volledig op zijn solowerk te richten. Love Rides A Dark Horse is zijn vierde wapenfeit en is hele andere koek dan de recht-toe-recht-aan country van Old Crow Medicine Show. Met zijn mooie donkere stem bezingt Gill Landry de liefde, hoe het niet altijd verloopt zoals hij verwachtte maar dat het toch altijd alles overwint. Daarover zingt hij in negen melancholische songs die door de subtiele begeleiding van pedal steel, viool en toetsen misschien nog wel het best beschreven kunnen worden als desolate alt.country. Dat weemoedige gevoel wordt versterkt door het subtiele gebruik van een trompet in “The One Who Won The War” en “Scripted Love”. De prachtige achtergrondvocalen van Klara Söderberg (First Aid Kit), Karen Elson en de Zweedse zangeres Odessa zweven subtiel over de songs heen wat het geheel nog melancholischer maakt. In “Berlin” is Söderbergs kristalheldere stemgeluid wat herkenbaarder en dat mengt prachtig met Landrys diepe stem. Op Love Rides A Dark Horse klinkt geen noot te veel maar is het geheel perfect uitgebalanceerd. Een album dat je niet zou moeten laten liggen.

File: Gill Landry – Love Rides A Dark Horse
File Under: All you need is love
File Facebook: [Gill Landry op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Gill Landry]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven