Lukas Batteau – Slow Traveler

Eigen Beheer

Lukas Batteau - Slow TravelerToen ik in 2013 het debuutalbum Wasteland van de Utrechtse singer-songwriter Lukas Batteau recenseerde was ik enigszins teleurgesteld. Zijn EP uit 2012 klonk veelbelovend, maar vervolgens ging Batteau mij iets te veel voor het grote gebaar. Naar nu blijkt was dat ook waar Batteau op uit was. Met zijn debuutalbum wilde hij gaan doorbreken en dat ging ten koste van het plezier in het maken van muziek en al helemaal van het genieten er van. Het gevolg was een fikse burn-out en een muzikale pauze die tot halverwege 2016 duurde waarin Batteau geen muziek maakte. Het keerpunt kwam door zijn zoontje en zijn onbevangen manier van kijken naar de wereld en met wat hij aan het doen was. Dit was een soort reset voor Batteau, hij wilde met die openheid en vooral afwezigheid van welke verwachting dan ook weer muziek gaan maken. Vanaf toen ging het snel. Met producer Steve Savage werkte Lukas Batteau in Nashville aan de opvolger van Wasteland. Het resultaat, Slow Traveler, mag er zijn. Twaalf sfeervolle liedjes waarin Batteau dicht bij zichzelf blijft. Mooi is “A Mighty Alliance” dat naar een gloedvolle climax met strijkers toe meandert. Veelzeggend is de song “Telescope” waarin de telescoop een metafoor is. Tijdens de burn-out was de blik naar binnen gericht, maar na deze donkere periode is er weer plezier in het maken van muziek en treedt Batteau de wereld weer herboren tegemoet. Erg mooi vind ik het melodieuze met strijkers verfraaide “Cathedral Sky”. De muziek klein en gloedvol, wat prachtig te horen is in het instrumentale titelnummer “Slow Traveler”. Lukas Batteau heeft zichzelf gelukkig weer gevonden en maakt met Slow Traveler een hernieuwde start.

File: Lukas Batteau – Slow Traveler
File Under: Herboren
File Facebook: [Lukas Batteau op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Lukas Batteau]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven