Courtney Marie Andrews – May Your Kindness Remain

De mythe van de “hard working American” wordt door singer-songwriter Courtney Marie Andrews goed ingevuld. Ze is pas 27 jaar maar May Your Kindness Remain is al haar zevende album. Vanaf haar veertiende reist ze de hele wereld over met haar muziek en al dat harde werken betaalde zich vorig jaar uit in het album Honest Life dat Andrews hier in Nederland bij de liefhebbers op de kaart zette en mijn favoriete album van 2017 was. Op dat album putte ze voornamelijk uit de folk/country muziek met een jaren ’70 singer-songwriterfeel. Op May Your Kindness Remain gooit ze het over een andere boeg en heeft haar americana veel invloeden van soul, gospel en rock. Het album laat meer een bandgeluid horen dan haar voorganger. Andrews zingt over de gewone man en vrouw die ze tijdens haar omzwervingen tegenkomt, maar ook over de situatie in thuisland Amerika. In het rockende “Two Cold Nights In Buffalo” heeft ze het over de achteruitgang van bepaalde wijken terwijl de rijken alsmaar rijker worden. En in het bluesrockende “Border” wordt de uitzichtloze situatie van immigranten in schril contrast gezet met de illusie van de American dream. Andrews is op haar best in het country-achtige “Lift The Lonely From My Heart” en de soulvolle ballads “Rough Around The Edges” en “Took You Up” waarin ze personen schetst die roeien met de riemen die ze hebben, ondanks al hun tekortkomingen. Wat Andrews vooral met dit album duidelijk wil maken zegt ze in het gospelachtige titelnummer “May Your Kindness Remain”: ‘And if your money runs out, And your good looks fade, May your kindness remain’. Je kunt nog zo voor het geld gaan en voor de buitenkant, uiteindelijk kom je met vriendelijkheid het verst. Deze wijze les leerde Andrews ooit van haar moeder en ondervindt ze tijdens haar reizen die haar overal en nergens brengen, zoals ze ook zingt in het rockende “Kindness Of Strangers”: ‘And the ones that stick around, Are the hardest ones to find, And if you can’t find the closest, You need the kindness to survive’. Kortom: wie goed doet, goed ontmoet. Ondanks dat May Your Kindness Remain niet meteen zo binnenkomt als voorganger Honest Life en het iets langer duurt om hem te doorgronden, openbaart zich na een aantal keer luisteren een album met tien prachtige liedjes. Andrews weet in rake teksten mini-verhaaltjes te vertellen over mensen die je zelf had kunnen zijn of zou kunnen kennen. Courtney Marie Andrews treedt zaterdag 14 april op in het kleine Bitterzoet in Amsterdam. Ga dat zien want iets zegt mij dat het niet heel lang meer zal duren dat je de beste Amerikaanse rootszangeres van dit moment nog in zo’n intieme setting kunt zien.

File: Courtney Marie Andrews – May Your Kindness Remain
File Under: May Courtney Marie Andrews Remain
File Facebook: [Courtney Marie Andrews op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Courtney Marie Andrews ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven