Isaac Gracie – Isaac Gracie

Virgin

Ik had uitgekeken naar het tweede album van de Ierse singer-songwriter Ciaran Lavery en ik hoorde afgelopen week een uitstekend album van de, voor mij onbekende, Canadees Donovan Woods. Toch mistten ze beiden iets waardoor ik geen zin had om ze nog eens te luisteren. Ik kon er de vinger niet echt op leggen. Ondertussen draaide ik al wél voor de vierde keer het debuutalbum van de 23-jarige Engelsman Isaac Gracie. Deze Londenaar oefende als kind in het kerkkoor totdat hij de baard in zijn keel kreeg en de koormuziek letterlijk te hoog voor hem gegrepen was. Hij kocht een gitaar en luisterde naar Bob Dylan, Radiohead en Jeff Buckley. Het kerkkoor zei hij voorgoed vaarwel en hij begon, geïnspireerd door bovengenoemden, zelf songs te schrijven. Na drie ep’s, opgenomen in zijn slaapkamer, viel de song “Last Words” op en niet snel daarna werd Gracie getekend door het grote label Virgin. Dat heeft er gelukkig niet toe geleid dat Gracie een val voor de commercie heeft gedaan. Zo lodderig, loom en retro als hij je op de hoes van zijn debuutalbum aanstaart, zo klinkt zijn muziek ook. De elf nummers worden gedragen door zijn prachtige, luie stem. Single “Terrified” was echt een liedje wat voor mij met kop en schouders boven de brij op de radio uitstak en die mijn interesse meteen had. In de song vraagt Gracie zich af of hij wel opgewassen is tegen de druk van de muziekbusiness. Twijfel is een hoofdthema op het album. Zijn volhardendheid voor de muziek resulteerde ook in het eind van de relatie met zijn vriendin, wat hij uitschreeuwt in “The Death Of You & I”. Alle liedjes op Gracies debuut zijn goed opgebouwde melodieuze pareltjes van een zeer talentvolle singer-songwriter die in de engelachtige afsluiter “Reverie” laat horen waartoe zingen in een kerkkoor kan leiden. Isaac Gracies debuutalbum is er een om door een ringetje te halen.

File: Isaac Gracie – Isaac Gracie
File Under: Natuurtalent
File Facebook: [Isaac Gracie op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Isaac Gracie]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven