Little Tornados – Apocalypse!

David Thayer is een druk en breed inzetbaar baasje en een wereldburger. Afkomstig uit Californië woont hij alweer jaren in Zwitserland, maar werkt hij evengoed in Colombia. Hij is filmmaker, milieuactivist (zo houdt hij zich bezig met een project om de rivier de Bogota weer schoon te maken) en organisator (hij zorgde dat het legendarische Cabaret Voltaire openbleef). Als muzikant bracht hij als Xeno Volcano een reeks platen uit, speelde mee met een fiks cohort aan kennissen uit de experimentele en noise-scene en brengt nu als Little Tornados zijn tweede plaat uit. Volgens het persbericht heet het psychedelic country en heel in de verte hoor je dat ook wel terug. Maar eerder doet het denken aan het werk van de post-rockband Tortoise (John Herdon drumt mee) als die vocale, compacte liedjes zouden schrijven, of op Stereolab die het in een aardser geluid zoekt. (Maar die laatste associatie kan ook komen doordat Laetita Sadler van Stereolab hier meedoet.) Apocalypse! bevat vakkundig geschreven nummers die hun spanning ontlenen aan hypnotische herhalingen en verschuivingen (Tortoise!) en vooral aan het curieuze instrumentarium dat gebruikt wordt. Oude synthesizers en opgeknapte orgels van het grofvuil zorgen voor een bijzonder sfeertje dat hier en daar zelfs aan de geluidsmagie van Jim White doet denken. Pure psychedelica is het niet, pure country ook niet. Maar intrigerend is het wel.

Rio Bogotá

File: Little Tornados – Apocalypse!
File Under: Recycling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven