Dana Fuchs – Love Lives On

Dana Fuchs - Love Lives OnMuziek is bezieling. Als je een plaat op wilt nemen waarop je je liefde uit wilt spreken voor ‘The Northern Soul of Stax/Volt’ dan moet je er voor zorgen dat je de plaat opneemt in Memphis. En zo toog Dana Fuchs (1976) voor de opnames van haar vierde studioalbum Love Lives On naar de Ward Archer Studios aldaar. Maar daar bleef het niet bij. Zo huurde ze Steve Potts van Booker T. and the M.G.’s. in, maar wist ze ook organist Charles Hodges (Al Green) te strikken – check “Faithfull Sinner”. Toch bleef ze trouw aan haar basis, ze schreef de nummers wederom samen met haar gitarist Jon Diamond, soms aangevuld met David Gelman en Scott Sharrard (Greg Allman Band). Van de dertien tracks zijn er twee covers: Otis Reddings “Nobody’s Fault But Mine” en een trage uitvoering van Johnny Cash’ “Ring Of Fire”. In het titelnummer moet ik soms aan “I’ve Got Dreams To Remember” van Otis Redding denken. Ze schreef het toen haar moeder op het sterfbed lag. Fuchs’ stem heeft wel wat van Janis Joplin (haar rol vertolkte ze ooit in de Broadwaymusical Love Janis), je voelt dat het van diep komt. De begeleiding is voortreffelijk. Kevin Houston tekende voor de productie. Hij werkte eerder met North Mississippi Allstars, Walter Trout en The Bo-Keys, om maar eens wat namen te noemen. Belangrijker is dat hij het geluid goed weet te vangen. Ze hadden slechts elf dagen nodig voor de opnamen. Het levert een album op dat klasse uitstraalt en Memphis-waardig is.

Get Along Records

File: Dana Fuchs – Love Lives On
File Under: The Northern Soul Lives On

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top