Birds Of Chicago – Love In Wartime

Dat het momenteel onrustig is in de wereld en dat we in roerige tijden leven hoef ik hier niet nader toe te lichten. Het duo Birds Of Chicago, bestaande uit het echtpaar JT Nero en Allison Russell, ondervindt dat dagelijks in thuisland Amerika. Als tegenwicht voor het duistere klimaat van nu biedt Birds Of Chicago een hoopvol tegengeluid in de vorm van hun derde album Love In Wartime. Die titel is bewust gekozen, juist in onzekere tijden is liefde hét antwoord. Het duo wijkt op deze plaat af van hun bekende traditionele folk/blues-sound en gooit het over een wat uitbundigere boeg. Soul en rock, geïnspireerd op de legendarische artiesten in dat genre uit de jaren zestig en zeventig, zijn de hoofdingrediënten op Love In Wartime. Deze stijlwisseling heeft het meest gevarieerde en zinderende album van Birds Of Chicago opgeleverd. Slim ook om North Mississippi Allstars’ Luther Dickinson als co-producer aan te stellen. Samen met JT Nero heeft hij het album een vol en warm geluid gegeven. Songs als “Never Go Back” , “Roll Away” en “Roisin Starchild” zijn opgewekte soulvolle songs. In “Try” wordt wat gas terug genomen en snijdt JT Nero’s rauwe stem bijna door je heen en in “Superlover” en “Baton Rouge” laat Allison Russell weer eens horen wat een fenomenale zangeres ze is. Russell en Nero klinken samen echter nog mooier dan dat ze dat afzonderlijk al doen. Het meeslepende titelnummer “Love In Wartime” klinkt niet als twee geliefden die zomaar een liedje zingen maar als een echtpaar dat vindt dat het écht een verschil maakt als je voor de liefde kiest. Love in Wartime is daardoor een album van positiviteit en hoop geworden. Met de zomer op komst ook perfect voor warme dagen en zwoele nachten maar vooral een van de betere rootsalbums van dit jaar.

Signature Sounds

File: Birds Of Chicago – Love In Wartime
File Under: Hoop in bange dagen
File Facebook: [Birds Of Chicago op Facebook]

https://www.youtube.com/watch?v=_zr7Lk3peq4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven