Ray LaMontagne – Part Of The Light

Toen Ray Lamontagne in 2016 met het prachtige album Ouroboros kwam leek het alsof zijn muziek een kleine stijlwisseling had ondergaan. Het album luisterde het best als geheel en was voornamelijk sfeervol van toon. Op zijn zevende album Part Of The Light wordt die stijl ten dele in ere gehouden en zijn de liedjes met kop en staart ook weer terug. Het album opent met het melodieuze “To The Sea” waarna op “Paper Man” de sfeerverlichting al zachtjes aangezet wordt en naadloos overgaat in de volgende drie nummers waarop de dromerigheid weer helemaal terug is. Mocht je dan een beetje weggedommeld zijn, dan haalt Lamontagne je weer terug bij de les in het rockende “As Black As Blood Is Blue”. “Such A Simple Thing” is dan weer een mooi singer-songwriterliedje en in het bluesrockende “No Answer Arrives” laat Ray LaMontagne zich van zijn ruigste, of liever gezegd vuigste, kant horen. In het ruim zeven minuten durende “Goodbye Blue Sky” is de rust weer terug. Sfeer, in combinatie met een melodieus liedje is het en daarmee wordt Part Of The Light prachtig afgesloten. LaMontagne produceerde voor het eerst zelf en die klus heeft hij goed geklaard. Alles klinkt even kraakhelder, wat nog beter te horen is wanneer je luistert met een koptelefoon op. Het mooiste blijft toch nog steeds de werkelijk verbluffend mooie stem van Ray LaMontagne. Zacht, zwoel, hard of ruig zingen, LaMontagne kan het allemaal en raakt je in elk liedje. Een van de beste zangers van dit moment.

Stone Dwarf

File: Ray LaMontagne – Part Of The Light
File Under: Verlichtend
File Facebook: [Ray LaMontagne op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Ray LaMontagne]

https://www.youtube.com/watch?v=Uugs2kHzCWQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven