Bootsy – World Wide Funk

Nu George Clinton aangegeven heeft te stoppen met toeren, is al onze hoop gevestigd op de funk-entertainer Bootsy Collins. Laat die rare blowende snarenslapper precies op het juiste moment een plaat uitbrengen alsof de wereld een decennium heeft stilgestaan. Samen met onder andere Big Daddy Kane, Chuck D., Doug E. Fresh en zijn vriend Buckethead van Praxis, maar ook met oudgedienden Bernie Worrell, Stanley Clarke en onder andere Victor Wooten gaat hij zijn eigen cv nog maar eens na. Zijn periode met James Brown, Parliament en Funkadelic tot en met de klinische funk van Prince en de geboorte van de funky groovende hiphop passeren alle de revue. Een man ontbreekt en dat is Snoop Dogg. Zonde, want alles ademt een grootschalige terugkeer van de funk, inclusief de smaakmakers van nu.

Mascot/Sonic Rendezvous

File: Bootsy – World Wide Funk
File Under: Funk Trump! Met Bootsy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top