Jennifer Castle – Angels Of Death

De Canadese Jennifer Castle maakt het me niet makkelijk. Na de eerste beluistering van haar derde album Angels Of Death viel ik niet van mijn stoel van enthousiasme. De tien liedjes kabbelen een beetje voort en van Jennifers hoge stem, met hier en daar een snikje, word ik ook niet warm of koud. Maar bij de tweede keer luisteren word ik al iets meer gegrepen. Want de titel, Angels Of Death, geeft niet aan dat dit een metalalbum is, maar het gaat over een aantal sterfgevallen in de nabije omgeving van Castle. Met deze wetenschap, en al helemaal met het tekstboekje erbij, luister ik heel anders naar het album. En openbaart zich ook de schoonheid in de tien countryfolk liedjes. Het album is opgenomen in een kerk op het platteland van Canada nabij Lake Erie. De songs hebben een desolate en melancholische sfeer wat goed bij het thema van het album past. Uitschieters zijn het repeterende “Crying Shame”, het persoonlijke en country-getinte “Texas” en vooral het meanderende en ruim zeven minuten durende “Tonight The Evening”. Angels Of Death is een album waar je de tijd voor moet nemen om het goed tot je te laten doordringen. Wanneer je die moeite neemt en niet te snel afhaakt, hoor je een verstilde plaat met bij vlagen een betoverende sfeer.

Paradise Of Bachelors

File: Jennifer Castle – Angels Of Death
File Under: Requiems
File Facebook: [Jennifer Castle op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Jennifer Castle]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven