Lera Lynn – Plays Well With Others

Degenen die toegang hebben tot de streams van HBO hebben de serie ‘True Detective’ kunnen zien. In het tweede seizoen van deze serie zong zangeres Lera Lynn de titeltrack en was ze in bijna elke aflevering als zangeres in een smoezelige bar te zien. Zelf kan ik HBO niet ontvangen en zodoende was Plays Well With Others mijn eerste kennismaking met Lera Lynn. En het moet gezegd, het is lang geleden dat een album mij bij eerste beluistering meteen greep. De titel zegt het al, dit is een duettenplaat. En wat voor een. Uitgebracht op het Single Lock label dat is opgericht door o.a. John Paul White (The Civil Wars) en Ben Tanner (Alabama Shakes) en thuishaven is van veel artiesten die ik goed vind zoals Dylan Leblanc en Nicole Atkins. Niet toevallig dus dat deze twee ook meedoen op dit album. Van de negen duetten valt er geen een tegen. Het is hooguit jammer dat Shovels & Rope niet wat prominenter te horen is in de uitstekende cover van TV On The Radio “Wolf Like Me”. Dat geldt ook voor het duet met Nicole Atkins, “In Another Life”. Atkins kan als geen ander smachtend zingen en dat hoor je helemaal niet, ze is te ver op de achtergrond geplaatst. Tot zover de (milde) kritiek. Daar tegenover staan het mooie “What Is Love” met Dylan Leblanc en het sublieme “The Crimson Underground” met Rodney Crowell en nóg mooiere “Lose Myself” met John Paul White. En wat zingt Lera Lynn prachtig loom. In de duetten met JD McPherson (“Nothing To Do With Your Love) en Andrew Combs (“Breakdown”) wordt iets meer gas gegeven en ook dat past haar. In het ruime half uur dat Plays Well With Others duurt heb ik kennisgemaakt met een fantastische zangeres en songschrijver, en heb ik een van de mooiste albums van dit jaar gehoord.

Single Lock

File: Lera Lynn – Plays Well With Others
File Under: Very well indeed!
File Facebook: [Lera Lynn op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Lera Lynn]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven