Modern Studies – Welcome Strangers

Je hoort de folk, maar het is duidelijk geen folk. Je hoort de bombast, maar het is niet bombastisch. Je hoort de samenzang, maar hoort twee individuen. Modern Studies is een Schots kwartet dat op minimalistische wijze hun punt probeert te maken. Alsof Belle And Sebastian, Philip Glass, Sufjan Stevens en Kate Bush samen een plaat opnemen en er toch allemaal iets over te zeggen willen hebben. Welcome Strangers is de tweede plaat van Modern Studies (een schoolvak dat alleen in Schotland gegeven schijnt te worden) en is een plaat die je even de tijd moet geven. De muziek knalt er niet uit. Je moet er voor gaan zitten en zonder storingen van buitenaf tot je nemen. De songs zitten boordevol instrumenten waardoor het orkestraal aandoet, toch wordt het gepoogd klein te houden. Hoogtepunten zijn “Mud and Flame” waarop Emily Scott je met haar stem meeneemt en je de kracht voelt groeien, en “Horns And Trumpets” waar Scott en Rob St. John samen optrekken, ondersteund door een leger aan instrumenten die hun eigen mars mogen lopen, maar toch weer in het gareel komen. Knappe plaat en aanrader voor hen die niet voor het makkelijke kiezen.

Fire

File: Modern Studies – Welcome Strangers
File Under: Een serieuze studie

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top