The Juke Joints – 35 Years Of Rock Rollin’ Blues (Live)

Nee, tot een stukje op File Under heeft een release van de Zeeuwse bluesmannen The Juke Joints nog nooit geleid. Er is dan ook weinig hips te ontdekken, maar wie ze al eens live gezien heeft die weet dat de zaal gegarandeerd plat gespeeld wordt. Nu ze een live-album uitgebracht hebben ter ere van hun 35-jarige bestaan is er de gelegenheid om dit even recht te zetten. Het eerste wat opvalt als je ze op het podium ziet is dat de frontman achteraan zit op drums waarbij hij (Paul Kempe) zingt. Het betekent echter niet dat dit ergens ten koste van moet gaan. The Juke Joints kennen verder muzikanten die de blues prima begrepen. Geweldig vind ik de harmonica (Sonnyboy vd Broek), die meteen al zorgt voor een feestje, en de gitaarpartijen (Michel Staat) zijn ook niet te versmaden. De bassist Derk Korpersbroek ook maar even noemen die een prima ritmekoppel vormt met Kempe. 35 Years Of Rock Rollin’ Blues (Live) bevat een optreden dat ze gaven in De Piek in Vlissingen zowel op CD als DVD. Ruim een uur gaat het bluesspektakel te keer. De meeste tracks (tien stuks) zijn van eigen hand, maar er zijn een drietal covers (Nick Gravenites’ “Born In Chicago”, Ledbetters “Out On The Western Plain” (ook ooit opgenomen door Rory Gallagher) en The Nighthawks’ Back Stabbing Woman”). Hun eigen nummers zijn zeker niet de mindere… Kortom het is genieten voor de bluesliefhebber en dit album is een prima vastlegging van hun kunnen.

CRS

File: The Juke Joints – 35 Years Of Rock Rollin’ Blues (Live)
File Under: Bluesfeest

File Social: [Twitter] [Facebook]

https://www.youtube.com/watch?v=b8LNetpi1bg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven