The Reverend Shawn Amos – Breaks It Down

Shawn Amos heeft overduidelijk twee persoonlijkheden. Een die de meest elementaire vorm van blues belijdt op “Moved” en een die wegloopt met het werk van The Staple Singers en Curtis Mayfield in “2017”. En dat zijn dan nog maar de eerste twee songs. Lang geleden heb ik in een recensie de Nederlandse alleskunner Onno Smit weleens verweten dat ik snap dat hij uitdagingen zag in de Americana, gospel, blues, bluegrass en country, maar dat hij dat net niet in de vingers heeft. Na wat omzwervingen gedijt hij veel beter in de gitzwarte soul. The Reverend Shawn Amos bewijst dat je toch echt van Amerikaanse origine moet zijn om te snappen hoe je met je roots wel een logisch geheel kunt smeden. Daar doet “The Jean Genie”-cover niks aan af. En ik denk dat Onno Smit dat nu heel goed snapt bij het beluisteren van deze plaat.

Put Together Music/Continental Record Services

File: The Reverend Shawn Amos – Breaks It Down
File Under: De Onno Smit van de hardbop blues en zijn schizofrene soulkant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top