Vanished Souls – Vanished Souls

Vanished Souls – Vanished SoulsHet Franse Vanished Souls experimenteert maar verder en verder. Op deze cd hoor je het exacte midden tussen Radiohead en Pink Floyd. Waar Thom Yorke en co. zich maar al te graag verliezen in de bezwerende kracht van de herhaling, daar gooit Vanished Souls er een vleugje psychedelica van de vroege Pink Floyd tegenaan. Heel knap omdat het nergens overkomt als een trucje van knip- en plakkunst. Op het punt waar je lijzigheid en een ingekakte bende zou mogen ervaren, trekt Vanished Souls behoorlijk heftig de gitaarregisters open. Luister maar naar “My ROM”. Nog verrassender is de single “Nauseous” die zo mee kan in het oeuvre van Death in Vegas. Het behoudt de luchtigheid en verzandt niet in een zwartgallig, cynisch en verstikkend karakter wat industrial-muzikanten zo graag hanteren. Vanished Souls blijft luchtiger en zit niet zomaar bij de pakken neer.

Frozen/Chancy Publishing

File: Vanished Souls – Vanished Souls
File Under: Ergens tussen industrial, dance en elektrorock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven