Burghers – Last Days of Man

Burghers - Last Days of ManBurghers is het nieuwste bandje van zanger en gitarist Niels de Wit, die we al kennen van een hele lange lijst bandjes zoals Vernon Walters, De Kift, Electric Tears en Johan. Hier wordt hij bijgestaan door Simone Mansveld op bas en zang en drummer Frank Cuup. Oorspronkelijk opgericht om lekkere powerpop en punkcovers te spelen, kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en is men met Niels’ zelfgeschreven liedjes aan de slag gegaan. Het eerste resultaat zijn de acht songs op Last Days of Man. Met (meestal) een lekker gedreven tempo, fijne gitaarriffs en zeer prettige samenzang, met hier en daar een licht emotionele snik zoals in het mooi gearrangeerde ‘Seems the Good Die Young’, leveren ze een puike plaat af. In songs als ‘But Not Today’ en ‘Poison Through My Veins’ laat Burghers zich ook van haar beste kant zien. De eerder genoemde ingrediënten komen hier namelijk perfect tot hun recht. Als je van sixties melodieën houdt maar geen slappe hap blieft en punky gitaartjes en tempo wilt horen is dit een plaat waar je zeker plezier van zult hebben. Bonuspunten scoort Burghers met de hoes. In deze tijden van circulaire economie hebben de bandleden menig kringloop en rommelmarkt bezocht om James Last-platen te scoren teneinde de hoezen te kunnen hergebruiken voor deze release. Top.

Wat is

File: Burghers – Last Days of Man
File Under: Geen overlast
File Audio: [Bandcamp]
File Social: [Facebook]

Een reactie

  1. Pingback: DeWitYourself – DeWitYourself – File Under: New Music

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven