Maurice van Hoek – Traveling Man

Zijn naam klinkt als iemand die bij je om de hoek zou kunnen wonen. En Maurice van Hoek ziet er ook uit als je aardige buurjongen. In 2015 onderbreekt de 26-jarige Rotterdammer zijn studie aan het conservatorium om drie maanden door Amerika te gaan reizen. Deze reis is een keerpunt, hij raakt verslingerd aan americana. Het liedje moet voortaan centraal staan. In 2016 resulteert dat in debuutalbum Live Forevermore wat goed wordt ontvangen. Inmiddels heeft Van Hoek een band geformeerd waarmee hij vele muzikale meters heeft gemaakt. Met deze band is het tweede album Traveling Man opgenomen. Zo alledaags als zijn naam dan mag klinken, zo gewoon is dit album niet. Sterker nog, ik durf gerust te zeggen dat dit een van de beste Nederlandse releases van dit jaar is. Van Hoek en zijn band klinken als een geoliede machine, strak, fris en gewoon heel goed. Het hele spectrum van americana komt aan bod op Traveling Man. Van countryrock (“Traveling Man”, “Just A Fool”), countrysoul (“What The Heart Desires”), countryballads (“Darlene”, “Hot & Burning Days”) tot singer-songwriter (“Take Me As Your Man”, “Time Of Need”). “Love For The Heart’ en “Give It A Try” neigen wat meer naar pop, zo ook de aanstekelijke single “Losing My Mind”. Alle elf liedjes op dit album zijn van een hoog niveau en klinken als een klok door de heldere productie van Sam Jones en Mischa den Haring. Speciale vermelding nog voor de uitstekende zang, zowel van Maurice zelf als die van achtergrondzangeres Merel Moelker. Lang geleden dat een album mij van begin tot eind meteen pakte. Dat was met dit album vanaf de eerste beluistering al het geval. Het is te hopen dat de titel van dit album op Maurice zelf slaat want Traveling Man is van internationale allure waarmee hij ook buiten Nederland indruk zal maken.

Dox Records

File: Maurice van Hoek – Traveling Man
File Under: Sprankelend
File Facebook: [Maurice van Hoek op Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven