Mitch Rivers – Restless Soul, Heartless City

In april nam een collega me mee naar het theater waar de Rotterdamse band The Cosmic Carnival het verhaal van Fleetwood Mac vertelde en vooral speelde. Ik moet eerlijk toegeven dat ik van te voren sceptisch was en vreesde een stereotiep coverbandje te gaan zien. Niets was minder waar, het was een hele mooie voorstelling van een geweldige band. Een van de gitaristen/zangers die vooral indruk op mij maakte was Mitch Rivers. Qua looks zou je zo geloven dat hij in de gloriejaren van Fleetwood Mac, zo eind jaren zeventig, is blijven steken. Maar Mitch Rivers is nog maar 28 jaar, komt oorspronkelijk uit Alphen aan de Rijn, vertrok daarna naar Rotterdam maar woont tegenwoordig in Haarlem. Zijn muzikale sporen verdiende hij in het powerpunktrio Joe Madman And The Sidewalkers en het rootsduo Belle Of Louisville. Restless Soul, Heartless City is, na een EP uit 2016, zijn debuutalbum. Met dit album overtuigt hij me wéér. De tien liedjes zou je kunnen omschrijven als soulvolle americana met een licht psychedelisch tintje. Dat komt vast mede door producer en vriend Pablo van der Poel (DeWolff). Rivers zingt prachtig, vaak ook met kopstem, en laat zijn lieve en ruige kant zien op dit album. De lieve melodieuze kant van Rivers komt het best naar voren in “Lady Of The Bayou” wat uitmondt in een gloedvol tweestemmig gezongen melodie dat naar een climax toe meandert. De ruige kant komt goed naar voren in “Days And Nights” en “Love Will Paralyze” waarin ook blijkt dat Rivers een uitstekend gitarist is. Lang was Mitch Rivers onrustig en in Rotterdam vond hij geen kalmte. Sinds hij in Haarlem woont heeft hij eindelijk het gevoel ergens thuis te zijn en voelt hij zich op zijn gemak, wat opgetekend is in “Harlem”. Het lijkt alsof Rivers die verhuizing uit de ‘heartless city’ nodig had om zijn rusteloze ziel enigszins te temperen. Het levert een gedreven en melancholisch debuutalbum op en een nieuw Nederlands talent.

V2

File: Mitch Rivers – Restless Soul, Heartless City
File Under: Rusteloze ziel vindt zichzelf
File Facebook: [Mitch Rivers op Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven