Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie – Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie

Nederlandstalige popmuziek mag weer. En dat is wat mij betreft prima. Het ene resultaat is uiteraard meer geslaagd dan het andere. Hetgeen mogelijk alles te maken heeft met je eigen smaak. Voor me ligt het debuutalbum van Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie. Nancy Kleurenblind is de bassiste van Hausmagger en neemt de meeste zangpartijen voor haar rekening. De Zingende Roadie bespeelt de toetsen. Zij tovert allerlei geinige deuntjes uit de Casio SA-1, die een belangrijke stempel drukt op het geluid. Niets geen krachtpatserij maar juist door de lo-fi-inslag wordt een originele weg ingeslagen. Een en ander wordt versterkt door de bas, die het een lekker swingend geheel geeft. De teksten zijn soms dubbelzinnig, maar door hoe het gebracht wordt zit het aan de goede kant van de streep. Geslaagd zijn de (praat)zangpartijen, meestal door Nancy, maar soms komt ook de Roadie aan het woord. Thijs de Melker (Raggende Mannen) gaf het in de mix nog net wat extra aandacht. Niets negatiefs dus? Ik had niet gekozen voor deze bandnaam en qua onderwerpen mag het breder en ook de lengte van 25 minuten is wat aan de korte kant. Maar verder straalt het muzikaliteit uit, en daar gaat het toch om.

Eigen Beheer

File: Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie – Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie
File Under: Lekker

File Social: [Facebook]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven