Tip Jar – Onward

Bart de Win heeft zijn sporen verdiend als solo-artiest en als muzikant in de band van ondermeer Gerard van Maasakkers, Kevin Welch en Matthews Southern Comfort, en als docent op het conservatorium van Utrecht en Rotterdam. Arianne Knegt zong ook in verschillende bands en schrijft over muziek. In het dagelijks leven zijn ze getrouwd en maken ze onder de naam Tip Jar ook al een poos samen muziek en albums.’Songs about love and life on the hippie side of country’, zo omschrijven ze hun muziek. Met het eerste deel van de definitie zit je al snel goed maar bij the hippie side of country stel ik me toch wat anders voor. De twaalf liedjes op Onward, het vierde album van het duo, schaar ik eerder onder de traditional side of country met een vleugje americana. En dat bedoel ik niet slecht want het zijn wél hele goede liedjes. Knegt zingt de teksten in knauwend Amerikaans, precies wat deze liedjes vragen. En De Wins donkere stem past mooi bij deze songs over het leven en de liefde. Het leven is echter niet altijd leuk want De Win moest afgelopen jaar afscheid nemen van twee goede vrienden, de muzikanten Ad van Meurs en Rinus Rooijakkers. “Keep On Rolling” is een ode aan hen en in “Sleepless Nights” wordt nog extra eer betoond aan Rinus Rooijakkers. Arianne Knegt zingt prachtig in “One By One” dat gaat over de kinderen die een voor een het ouderlijk nest verlaten. Tip Jar krijgt hulp op Onward van onder anderen BJ Baartmans, collega uit Matthews Southern Comfort, Harry Hendriks, die ze live meestal ook bijstaat, en violist Joost van Es. Onward is een album over de ups en downs van het leven, gevat in twaalf mooie rootsliedjes. Zo langzamerhand is er in Nederland een bloeiende rootsscene ontstaan. Zo verschenen er alleen dit jaar al goede albums van Judy Blank, Demi Knight en Maurice van Hoek. Onward van Tip Jar kan daar moeiteloos aan toegevoegd worden.

Shine A Light Records

De cd-release van Onward is vrijdag 30 november vanaf 21.00 uur in De Rozenknop in Eindhoven.

File: Tip Jar – Onward
File Under: Vooral doorgaan!
File Facebook: [Tip Jar op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Tip Jar]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven