Walter Trout – Survivor Blues

Het leven van Walter Trout hing een aantal jaren geleden aan een zijden draad. Maar hij overleefde het en lijkt op zijn laatste albums een onsterfelijke status bereikt te hebben. Zijn nieuwste schijf heet toepasselijk Survivor Blues en is voorzien van een foeilelijke hoes. Die hoes is gelukkig het grootste manco, want de Trout-liefhebber wordt niet teleurgesteld. De covers, of misschien beter gezegd interpretaties van originelen, klinken alsof ze opnieuw bedacht zijn. Hij heeft in Johnny Griparic (bas), Michale Leasure (drummer) en Skip Edwards (keyboard) een voortreffelijke begeleidingsband gevonden. Opener “Me, My Guitar And The Blues”, origineel van Jimmy Dawkins, zou het lijflied kunnen zijn van Trout. Grappig is dat zijn leermeester John Mayall (Trout was een Bluesbreaker) ook nog geëerd wordt in zijn “Nature’s Disappearing”. De opnames werden opgenomen onder toeziend oog van Robbie Krieger (gitarist van The Doors). Krieger speelde zelf mee op Fred McDowells “Goin’ Down To The River”. De productie was wederom in handen van Eric Corne die weer goed werk leverde. Survivor Blues is een voortreffelijke klinkende bluesplaat. Een plaat die je van iemand met de status van Trout verwacht.

Provogue Records

File: Walter Trout – Survivor Blues
File Under: Krijgen wat je verwacht

File Social: [Twitter] [Facebook] [Instagram]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven