Rob Heron & Tea Pad Orchestra – Soul Of My City

Wat een prachtige hoes heeft Soul Of My City van Rob Heron & Tea Pad Orchestra. Ik heb nog nooit van de man en de band gehoord, maar er waren al drie albums van ze voor deze. De hoes heeft iets rustgevends door de manier waarop het getekend is, de kleurstelling en een man op zijn akoestische gitaar gekleed in kledij van weleer. Rob Heron en zijn vijf maten maken muziek zoals we die uit de jaren vijftig en begin jaren zestig kennen: swing, blues, rock & roll, folk, enz. Opener “Let’s Go Back In Time. Man” is een uitstekende start. Een vrolijk swingend nummer dat een blij vervolg krijgt in “There’s A Hole (Where My Pocket Used To Be)”. De stemming zit er goed in. De details zitten muzikaal in het gebruik van instrumenten als de mandoline, harmonica en piano. De jaren vijftig krijgen wel heel erg vat op de plaat in “Life Is A Drag”. Een dansje mag je wagen in “Une Bouteille De Beaujolais”. Ik zou bijna zweren dat het een cover is van Dead Brothers, maar het schijnt toch eigen werk te zijn. De rest van de nummers is overigens ook van eigen hand, behalve “Drinking & Carrying On” die is van ene D. Patton. Een nummer dat prima past tussen de andere nummers, maar valt verder niet op. Het prijs- en titelnummer “Soul Of My City” kent een lekkere groove en staat bijna helemaal op het eind. Hiervoor zijn er dan al heel wat gevarieerde en fijne nummers voorbij gekomen. Wat ik echter persoonlijk mis is een rauw randje. Eigenlijk had ik dat wel verwacht, omdat de omgeving op de hoes niet zo clean is. Ik lees vergelijkingen met CW Stoneking en Pokey Lafarge. Allen artiesten met een link naar de muziek van weleer en in dit rijtje past Rob Heron prima.

Tea Pad Recordings / Bertus

Rob Heron & Tea Pad Orchestra zijn eerdaags in ons land te zien: 10 maart Mezz Breda, 13 maart Burgerweeshuis Deventer, 11 mei Oosterpoort Groningen en 12 mei TivoliVredenburg Utrecht

File: Rob Heron & Tea Pad Orchestra – Soul Of My City
File Under: Back In Time

File Social: [Twitter] [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven