Lily & Madeleine – Canterbury Girls

Toen de zusjes Lily en Madeleine Jurkiewicz in 2013 hun eerste EP The Weight Of The Globe uitbrachten, waren ze respectievelijk zestien en achttien jaar. Het was meteen duidelijk dat dit een getalenteerd duo was, het kwam er alleen nog niet zo uit. Ik schoof mijn verwachtingen telkens een album op maar het vrij snel daarna verschenen debuutalbum en ook de twee albums daarna kwamen net niet boven de middelmaat uit. Op het vierde album Canterbury Girls hoor ik meteen hoe dat nu kwam. De zussen hadden tot dan toe niet de juiste producer voor hun albums. Voor Canterbury Girls bedankten ze vaste producer Paul Mahern voor zijn diensten en gingen in zee met Daniel Tashian en Ian Fitchuck, recentelijk nog verantwoordelijk voor het zeer succesvolle Golden Hour van Kacey Musgraves. Ze geven de dromerige indiefolksound van Lily & Madeleine precies wat het nodig heeft. De sobere muziek heeft een voller en gevarieerder geluid gekregen. Disco-achtige pop in “Supernatural Sadness”, een sixties Motownsound in “Can’t Help The Way I Feel” en gewoon fijne popliedjes als “Just Do It” en “Analog Love”. De zussen veranderden niet alleen van producer maar verruilden Indianapolis voor New York. De veranderingen in hun leven staan centraal op Canterbury Girls. De titelsong verwijst naar het Canterbury Park in Indianapolis, een plek waar Lily & Madeleine als pubers vaak rondhingen met vrienden en waar ze droomden over hoe hun toekomst er uit zou gaan zien. Nu deze toekomst begonnen is en er al het een en ander meegemaakt is, hebben de zussen materiaal om over te schrijven. Zoals in “Bruises” waarin ze het hebben over dat het moeilijk is om echt vrienden te maken als je lang op tournee bent of gewoon liefdesverdriet in het mooie “Circles”. En in “Pachinko Song” beschrijft Lily dat een trip naar Japan nodig was om haar problemen op afstand onder ogen te zien en aan te pakken. Verandering van producer, sound en woonplaats was er voor nodig om het talent van Lily & Madeleine eindelijk tot recht te laten komen. Met Canterbury Girls worden mijn verwachtingen na zes jaar dan eindelijk ingelost.

New West

File: Lily & Madeleine – Canterbury Girls
File Under: Eindelijk
File Facebook: [Lily & Madeleine op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Lily & Madeleine]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven