Vandoliers – Forever

Velen genieten op dit moment van een lang paasweekend en sommigen hebben zelfs de luxe van twee weken meivakantie. En hoe fijn is het dan om te lezen dat er voor de komende week zonnige dagen voorspeld worden. Wanneer je op een van die dagen met een lekker drankje in de zon zit is het album Forever van de Texaanse band Vandoliers de sfeerverhogende muziek erbij. Het is een album waar je stante pede vrolijk van wordt en een goed humeur van krijgt. Vandoliers hebben in zanger Joshua Fleming een rauwe, schurende voordrager, voegen met een trompet een Mexicaans tintje aan de songs toe, laten een fiddle zorgen voor wat cajuninvloeden en de twang van de gitarist laat het klinken als countryrock. Tel dit alles bij elkaar op en je krijgt een vrolijke mix van aanstekelijke southern country-/southern rock. Ik stel me Vandoliers voor als een vriendenband die hun instrumenten inpluggen en vervolgens losgaan. Toch worden er ook wel wat serieuze problemen aangestipt, zoals depressie en angsten in “Fallen Again” of gokken in het southern-rockende “Soshone Rose”. Joshua Fleming kreeg voor dit album adviezen van Rhett Miller van Old ’97’s en dat is te horen. Voor de komende festivals deze zomer zou Vandoliers een prima toevoeging aan de line-up zijn. Ik zie het publiek al gebroederlijk meegalmen met aanstekelijke songs als “Miles And Miles”, “Troublemaker” en “Bottom Dollar Boy”. Forever verenigt het beste van alle alt.country stijlen en is een album waar je in alle opzichten goede zin van krijgt. Laat de zomer maar komen!

Bloodshot Records

File: Vandoliers – Forever
File Under: Hey ho, let’s go!
File Facebook: [Vandoliers op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Vandoliers]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven