Caroline Spence – Mint Condition

Het lijkt me niet makkelijk om een Americanazangeres in Nashville te zijn. Zie maar eens onderscheidend te zijn in het enorme aanbod. Vaak zijn de liedjes te eenvormig of is de stem dertien-in-een-dozijn of niet goed of onopvallend. Van middelmatigheid heeft Caroline Spence geen last. Op haar derde album Mint Condition staan goede songs met fijne teksten. En zingen kan ze ook al. Centraal thema op Mint Condition zijn de verhalen van verschillende mensen die tegen beter weten in op zoek zijn naar hun diepste verlangens. Geen wereldschokkende thematiek maar wel mooi verwoord. Bijvoorbeeld in het catchy “What You Don’t Know” waarin de hoofdpersoon nog steeds verlangt naar een verloren liefde. Of in de mooie ballad “Sometimes A Woman Is An Island” (met mooie achtergrondzang van Erin Rae) over hoe vrouwen altijd maar alle bordjes in de lucht houden maar zelf ook weleens steun en troost nodig hebben. In het countryrockende “Who’s Gonna Make My Mistakes” klinkt Caroline Spence als Sheryl Crow voor wie ze trouwens beslist niet onder doet. Hierin wordt ze bijgestaan door nog zo’n upcoming talent uit Nashville, Becky Warren. “Waiting On The Wine” is een meeslepende ballad waarin Spence wacht tot de alchohol zijn werk doet en ze de moed heeft om haar liefde te verklaren aan degene op wie ze een oogje heeft. Titelnummer “Mint Condition” is geschreven vanuit het perspectief van Spences oma en moest goed genoeg zijn voor Emmylou Harris om te zingen. En laat deze levende legende nu ook de tweede stem zingen. Voordat Spences oma overleed, eerder dit jaar, heeft zij het nummer nog gehoord wat de cirkel weer rondmaakt. Mint Condition is een goed album van een veelbelovende rootszangeres. De nummers zijn goed geschreven, fijn en spaarzaam gearrangeerd en de kers op de taart is Caroline Spences mooie heldere stem. Een van de betere americana-albums van dit jaar.

Rounder Records

File: Caroline Spence – Mint Condition
File Under: Soul searching
File Facebook: [Caroline Spence op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Caroline Spence]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven