Bleached – Don’t You Think You’ve Had Enough?

Twee weken geleden tipte ik het album No Exit van The Resonars voor je vakantieplaylist. Mocht je die op een gegeven moment zat zijn, dan kun je rustig verder gaan met Don’t You Think You’ve Had Enough? van Bleached uit LA. De zussen Jennifer en Jessica Clavin maken onweerstaanbare poprockliedjes die je terug doen denken aan bands als Blondie, The Bangles, The Go-Go’s en The Runaways. Op de vorige twee albums waren ze nog een trio en rockten ze wat meer. Het derde bandlid is inmiddels vertrokken en de zussen gaan voortaan door als duo en hebben hun onstuimige levensstijl vol drank en andere geneugten gedag gezegd. De nieuwe way of life heeft Bleached op derde plaat Don’t You Think You’ve Had Enough? niet veranderd in een braaf bandje maar de rock is iets minder vuig en de pop is meer prominent aanwezig in de songs. “Hard To Kill” heeft zelfs een heerlijk funky ritme. “I Get What I Need” en “Somebody Dial 911” zijn ronduit dansbaar en “Kiss You Goodbye” heeft in de verte een jaren tachtig-pop-sfeertje. Dat de gezusters Clavin hun wilde haren nog niet helemaal kwijt zijn hoor je in rockers als “Real Life” en “Heartbeat Away” waar ze de gitaren iets harder laten horen. In de laatste minuut van afsluiter “Shitty Ballet” gooien ze alle registers nog even open. Don’t You Think You’ve Had Enough? is een heerlijke plaat waar ik meteen een goed humeur van krijg. Uitermate geschikt om keihard te draaien in de auto met de ramen open. Wedden dat je autorit dan voorbij is voordat je het weet?

Dead Oceans

File: Bleached – Don’t You Think You’ve Had Enough?
File Under: Om geen genoeg van te krijgen
File Facebook: [Bleached op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Bleached]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top