Buddy & Julie Miller – Breakdown On 20th Ave. South

Tien jaar na het vorige album, Written in Chalk uit 2009, is er eindelijk weer nieuw werk van het americanakoppel Buddy en Julie Miller. De reden waarom het zo lang geduurd heeft is dat Buddy druk was als muzikant en producer en ook een dikke vinger in de pap had bij het muzikale deel van de populaire televisieserie Nashville. Julie zat ondertussen vooral thuis met een zwakke gezondheid. Naar verluidt heeft ze fybromialgie en lijdt ze aan depressies. Gelukkig is het haar wel gelukt om songs te schrijven en deze zijn in de tot studio verbouwde echtelijke slaapkamer in Nashville opgenomen. Meteen vanaf de opener, het titelnummer “Breakdown On 20th Ave. South”, is te horen dat we hier te maken hebben met de eredivisie van de americana. De stemmen van het echtpaar klinken fantastisch samen en de muziek is om door een ringetje te halen. Sober, maar o zo mooi door het prachtige gitaarspel van Buddy en het sublieme drumwerk van veteraan Brady Blade. Julie neemt vocaal de hoofdrol voor haar rekening. Je moet van haar stem houden, die is loom en lijzig en volgens sommigen kinderlijk, maar ik vind haar prachtig. Vooral in een song als “Everything Is Your Fault”, dat toch wel een kleine sneer naar man Buddy is, klinkt ze doorleefd, evenals in het kleine “Unused Heart”. Het mooist is toch als de echtelieden samen zingen, zoals in het bezwerende “Feast Of The Dead” of het schitterende “Till The Stardust Comes Apart”. Breakdown On 20th Ave. South is pas het derde album van Buddy en Julie Miller maar kan, mocht er een oefenboek voor americana zijn, als apart standaardhoofdstuk opgenomen kunnen worden. Het is te hopen dat Buddy de komende jaren wat minder hooi op zijn vork neemt en dat Julie gezond blijft, dan kunnen er nog vele hoofdstukken aan toegevoegd worden.

New West

File: Buddy & Julie Miller – Breakdown On 20th Ave. South
File Under: Koningskoppel van de americana
File Facebook: [Buddy & Julie Miller op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Buddy Miller]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven