Ian Noe – Between The Country

De geschiedenis herhaalt zich, denk ik wanneer ik luister naar Between The Country, het debuutalbum van de 29-jarige Ian Noe uit Kentucky. Ondanks zijn jonge leeftijd klinkt Noe als een kruising tussen de jonge Bob Dylan en John Prine door zijn ietwat nasale stem en zijn mooie folkliedjes, waarin hij verhalen vertelt over mensen voor wie het leven niet al te makkelijk is. Noe schetst geen fraai beeld van het harde leven ‘in the country’ waar mensen vaak overleven in plaats van leven. Dat beschrijft hij in kleine en schrijnende verhalen in zijn songs. Zoals in “Irene”, over een vrouw aan de zelfkant van de samenleving, of “Meth Heads” over het verschrikkelijke leven van twee crystal meth-verslaafden. “Dead On The River” is een mooie murder ballad en in “Letter To Madeline” probeert een opgepakte bankovervaller zijn liefje in een brief gerust te stellen. Het is niet een en al treurigheid wat de klok slaat: in “If Today Doesn’t Do Me In” dromen twee mensen, wier leven uitzichtloos lijkt, van betere tijden. Ian Noe heeft de verhalen van losers, alcoholisten, drugsverslaafden en mensen voor wie het leven gewoon niet meezit in prachtige teksten gevat die je eigenlijk tijdens het luisteren mee moet lezen. Sterproducer Dave Cobb heeft het album smaakvol sober geproduceerd. Er komen veel albums uit van singer-songwriters, maar het is de kunst om je te onderscheiden met je songs. Ian Noe doet dat, hij sleept je mee in zijn verhalen. Between The Country is een donker maar prachtig debuutalbum van een opkomend folktalent.

National Treasury

File: Ian Noe – Between The Country
File Under: Overleven
File Facebook: [Ian Noe op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Ian Noe]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven