The Resonars – No Exit

Mocht je binnenkort een vakantie voor de boeg hebben waar een lange autorit voor nodig is om de bestemming te bereiken, dan is No Exit van The Resonars een album dat je onderweg gerust op repeat kunt zetten. Om wakker te blijven, de goede zin er in te houden en om uit volle borst mee te zingen met de twaalf ontzettend aanstekelijke powerpopsongs van deze plaat. The Resonars komen uit Tuscon, Arizona en is eigenlijk het eenmansproject van Matt Rendon. In 1998 verscheen het debuutalbum en tussen 1999 en 2013 brachten ze, of eigenlijk bracht Rendon, nog vijf albums uit. No Exit is het zevende album en je zou het bijna een bandplaat kunnen noemen. Rendon kreeg bij sommige nummers hulp van een drummer, een bassist en Travis Spillers nam de leadzang in “Gotta Get Out” voor zijn rekening. Het is bijna onbegrijpelijk dat Matt Rendon al ruim twintig jaar muziek maakt en dat The Resonars zo onbekend zijn. Wat mij betreft komt daar met No Exit in één klap verandering in want het album staat vol met onweerstaanbare powerpopsongs met catchy melodieën. Het is sixties garagerock met een vleugje Big Star en de zanglijnen doen denken aan die van The Hollies in hun beste dagen. De meerstemmige koortjes zijn zo aanstekelijk dat je niet anders kan dan luidkeels meebrullen. Felle gitaarpartijen en rammelende drums maken van The Resonars geen band met zoete meedeiners maar een band met de lekkerste powerpopsongs die je in jaren gehoord hebt. Zoals gezegd, ideaal voor een lange autorit, een heerlijke zomer en voor al die keren dat je een flinke oppepper kunt gebruiken.

Trouble In Mind

File: The Resonars – No Exit
File Under: Energy up!
File Facebook: [The Resonars op Facebook]
File Twitter: [Tweets van The Resonars]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven