Tyler Childers – Country Squire

Vorig jaar was Purgatory van Tyler Childers het eerste muzikale hoogtepunt van dat jaar voor mij. De countryzanger uit Kentucky bracht op zijn tweede album een fraai verslag van zijn volwassingswordingsproces en het vallen en opstaan dat daarmee gepaard gaat. Noem Childers muziek vooral geen americana, het is écht country. En dat is niet anders op derde album Country Squire met wederom fellow-Kentuckiuan Sturgill Simpson in de rol van producer. Childers is inmiddels gesetteld, gelukkig getrouwd maar ook een steeds succesvoller artiest die vaak on the road is. Zijn toewijding aan zijn muziek en aan zijn vrouw gaan niet altijd samen en hij mist het een wanneer hij meer gefocust is op het ander. Deze tweestrijd is de rode draad op Country Squire en hij zingt er ook over in de titelsong en in “Gemini”. Het verlangen naar zijn vrouw bezingt hij mooi in het groovende “House Fire” en in de mooie ode “All Your’n”. Childers zingt ook over anderen, bijvoorbeeld over de country boy die de stad maar niks vindt in “Creeker” of over een hardwerkende man en vrouw die het leven aan zich voorbij zien glijden in “Peace Of Mind”. “Matthew” is een mooi eerbetoon aan Childers’ zwager. Tyler Childers knauwt zich lekker door de negen songs heen met zijn mooie, rauwe stem zoals dat eigenlijk ook hoort bij écht goede countryliedjes. En dat zijn ze alle negen op Country Squire. Childers verhaalt over de gewone man en zijn strubbelingen, inclusief zijn eigen sores. Dat is al vaak gedaan en is nog steeds een beproefd recept maar het is weinigen gegeven om daar een album lang mee te kunnen boeien. Tyler Childers doet dat en bevestigt met Country Squire zijn talent.

Hickman Holler

File: Tyler Childers – Country Squire
File Under: Thank God I’m a country boy
File Facebook: [Tyler Childers op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Tyler Childers]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven