Abram Shook – The Neon Machine

Twee Nederlandse muzikanten die solo in eigen land nooit echt groot zijn geworden, lijken hun sporen op de Amerikaan Abram Shook te hebben nagelaten. In het geval van Bastian (de beatmaker van de Jeugd van Tegenwoordig) zal dat wel toeval zijn. Iedereen kan een Commodore kopen – of wat retro-synth-presets voor Ableton downloaden – en besluiten solo computerfunk te gaan knutselen. Van Benny Sings, daarentegen, fluistert ‘men’ dat hij in Amerika groot is. Promopraatje of niet, Abram Shook zingt blanke soulliedjes van eenzelfde slag, met als moderne twist een nieuwe beat. Luister maar naar het lieve ‘Your Time’. Abram Shooks blankebilletjes-stem kan me op albumlengte echter minder bekoren. Het blijft te vaak wat blasé, op het randje van fout zelfs, zonder dat de persiflage echt van harte omarmd wordt, zoals het verwante Empire of the Sun dat wél doet. (Uitzondering, naast de hoes dan: “Hot Mess”.) De plaat wordt vermakelijker tijdens de tweede helft. De beats klinken dan botter en maffer, zoals in de even spannende als zompige ballade ‘Visionary fiction’. Volgende keer meer van die psychedelische visie, Abram, en dan laat je label je muziek wellicht ook niet langer (dan) een jaar op de plank liggen.

Western Vinyl

File: Abram Shook – The Neon
File Under: Niet wereldschokkend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven