Aosem – Aosem

Wie het heeft over Drenthe en popmuziek kan niet om Daniel Lohues en Skik heen. Geen idee of het Emmense Aosem hun bandnaaam heeft geleend van het gelijknamige album van Lohues, maar ik heb zo’n vermoeden dat hij door het zestal op handen gedragen wordt. Voor ik hier op doorga, zou ik eerst willen zeggen dat ik zo ongeveer iedereen die het lef heeft om zijn muziek uit te brengen waardeer. Ikzelf kwam niet verder (en terecht) dan het klappen in het publiek op een live-registratie. Maar Harmen, Erik, Hilko, Rob, Arnoud en Lex brengen toch maar mooi een EP uit met zes liedjes.
Drentstalig dat is een link die Aosem met Lohues deelt. Aosem zoekt het in de melancholische liedjes met lichte alt.country-invloeden. Het zijn prima liedjes waar je mee thuis kunt komen. Het mocht echter allemaal wel wat minder gezapig. Het kabbelt zo net wat teveel voort met al die zakdoekenpakjes-nummers Ik zou wat meer gaan zoeken naar iets wat de band speciaal maakt. Drentstalig is prima, maar muzikaal mag het allemaal net wel wat uitdagender. Zo blijft het waarschijnlijk een band die het in Emmen en omstreken goed doet, maar daar zal het dan ook bij blijven.
Marista

File: Aosem – Aosem
File Under: Tissuesrock

File Social: [Bandcamp] [Twitter] [Facebook]

Alle zes tracks zijn als single te vinden op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven