Cold Showers – Motionless

Eén van de eerste gedachten die ik had bij het beluisteren van dit album van Cold Showers uit Los Angeles was ‘is dit een album uit 1985 of is het echt nieuw?’. Het laatste is het geval. Motionless is het derde album van Cold Showers en men is overduidelijk meer dan geïnspireerd door wave bands als Modern English, Echo & the Bunnymen en vooruit, ook jongere bands als Interpol en Editors. Liefhebbers van het genre vallen zich geen buil aan deze plaat want zanger Jonathan Weil en zijn mannen benaderen het geluid van bovengenoemde acts heel behoorlijk en het songmateriaal is afwisselend genoeg om te boeien. Dat hun songs ook gebruikt zijn in de soundtrack van Netflix-drama ’13 Reasons Why’ zal hen zeker helpen een groter publiek te bereiken, maar zelfs als dat niet het geval is zijn er wel een paar songs die het in zich hebben de band een extra duwtje naar sterrendom te geven. Zo is ‘Shine’ is zelfs hitgevoelig met (daar is de eighties-referentie weer) een saxofoon op een prettige melodieus bedje van gitaren en synthesizers. Het sluitstuk ‘Every Day on My Head’ is prachtig opgebouwd en Weil klinkt als het Amerikaanse neefje van Robert Smith. Al met al boeiend en smaakvol genoeg gedaan.. Helaas staat er geen tour in deze contreien in de planning want ik vermoed dat Cold Showers live wel een lekker intens showtje kunnen neerzetten.

DAIS records

File: Cold Showers – Motionless
File Under: eighties revisited

File Social: [Facebook]

File Video: Faith https://www.youtube.com/watch?v=_cNqQ7_ub5w

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven