She Keeps Bees – Kinship

Het echtpaar Jessica Larrabee en Andy LaPlant uit Brooklyn (NY) startte hun muzikale carrière in 2006 onder de naam She Keeps Bees. Sindsdien brachten ze vier albums uit waarvan de laatste, Eight Houses, alweer uit 2014 stamt. De zangeres/gitariste en drummer speelden op deze albums een soort van bezwerende bluesfolk. Dat het vijf jaar duurde voordat er weer een album kwam had te maken met de privé-omstandigheden van het stel. Larrabees vader overleed terwijl ze net zelf een gezin aan het stichten waren. En om hen heen zagen ze de natuur steeds meer verloederen, voornamelijk door toedoen van de mens zelf. Dit resulteerde in een introspectief vijfde album waarop de zorg voor elkaar en moeder natuur centraal staat. Kinship bevat tien verstilde liedjes waarin She Keeps Bees aandacht vraagt voor “kinship” in de letterlijke betekenis van het woord. Verwantschap met elkaar als mens en met de wereld waarin we leven. Jessica Larrabee heeft een schitterende stem, een lage alt, die de songs een mooie dromerige, warme maar ook wat donkere sfeer geven. Het album zou je kunnen zien als een klimaatactivistisch pamflet. De liedjes gaan hoofdzakelijk over milieu en natuur, behalve In “Coyote” waarin milieu-activiste Katie Lee wordt geeërd, een Amerikaanse die voornamelijk in de jaren zestig ten strijde trok tegen het dammen van rivieren. Kinship is een album met tien wonderschone, melancholische liedjes die je even stilzetten. En dat is hard nodig, dat is weer even benadrukt.

BB*Island

File: She Keeps Bees – Kinship
File Under: Rentmeesterschap
File Facebook: [She Keeps Bees op Facebook]
File Twitter: [Tweets van She Keeps Bees]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven