The Sign Of Leo – Sunbeam

In al die jaren dat ik u lastig val met stukjes over verschenen album heb ik volgens mij nog nooit de Simple Minds ergens als referentie gebruikt. Ja, inderdaad ik moet hier ongelooflijk veel denken aan deze Schotten. The Sign Of Leo komt echter “gewoon” uit Groningen. Sunbeam is hun tweede album en levert dus zwaar op de jaren tachtig leunende new wave op met ook de nodige sixtiespop-invloeden. Kenmerkend voor een tijdsperiode zijn de synthesizers/orgels die op dat moment hip zijn en die toetsen hebben hier een voorname rol en drukt een behoorlijke stempel op het geluid. Neem daarbij het wat zwevende geluid van het kwartet en de nodige gebruikte echo, en je waant je in de tachtiger jaren. Nou ligt die periode al even achter ons, en is wat mij betreft een new wave-revival prima. Het is een lekker in het gehoor liggend album dat, ondanks dat het geen rauwe randjes kent, mij bevalt. Ze mogen dan zingen over “Darkest Day Of The Year”, “Sound of Leaving” of “The Feeling We Once Had”. Ongemerkt zetten ze een prettige goed-humeur-opwekkende-sound neer waar je ook anno 2019 prima mee thuis kunt komen. Of het nu Schotland is of Groningen.

Eigen Beheer

File: The Sign Of Leo – Sunbeam
File Under: Tijden herleven

File Social: [Facebook]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven