The Coathangers – The Devil You Know

Op het moment dat ik dit tik is The Devil You Know van de drie dames van The Coathangers (Atlanta, Georgia) al even uit (maart dit jaar). Ook de nieuwe van Pixies is al even uit (een kleine maand), maar door de kwaliteit van The Devil You Know een plaat geworden die ik niet durf te draaien. De laatste albums van Black Francis en consorten deden overbodig aan en dat wil ik niet nog een keer horen. Dat het tegenvalt is totaal niet het geval met dit album – hun vorige overigens ook al niet- van The Coathangers. Bij de eerste tracks van The Devil You Know ruikt het naar Loud-Quiet-Loud-Pixies met punk- wat surf en garagerockinvloeden. De songs zijn afwisselend, volgen een wat onvoorspelbaar patroon en de stem van Julia Kugel-Montoya geeft er een lekker rauw randje aan. Wie beweert dat vrouwen niets kunnen, hebben nog nooit kennis gemaakt met The Coathangers. Het enige dat ik op zou willen merken is dat de lengte van 31 minuten wat aan de korte kant is.

Suicide Squeeze / Konkurrent

File: The Coathangers – The Devil You Know
File Under: Duivels trio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven