The Stroppies – Whoosh

Het is weer raak met een fijn stel muzikanten uit down under. In dit geval gaat het om het kwartet The Stroppies uit Melbourne met leden van Dick Diver en The Stevens. Whoosh is hun eerste release dat de dertig minuten passeert en ik dan maar hun eerste volwaardige album noem. Hun geluid kent sixties invloeden van The Velvet Underground tot The Byrds, maar ook recentere invloeden als The Feelies en Pavement of nog wat recenter Rolling Blackouts Coastal Fever. Lekker indie dus, lekker rammelend, lekker dreinend orgeltje en uptempo van het ene naar het andere nummer dat zo uit de mouw geschud lijkt te zijn. Dat Angus Lord en Stephanie niet de absolute wereldtop op zang zijn wordt prima opgelost door hun afwisselende man-vrouwzingen. Saai wordt het nergens. Het meest afwijkende nummer is Entropy dat wat cleaner van sound is valt op. Hierna rammelt het weer als voorheen verder. The Stroppies, geinige naam, geinige band, geinige plaat. Niet meer, niet minder.

Tough Love Records

File: Geinig
File Under: The Stroppies – Whoosh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven