Allison Moorer – Blood

In 2011 maakte Shelby Lynne het prachtige album Revelation Road dat verhaalt over de allesbepalende gebeurtenis in haar leven toen ze zeventien was. Haar aan alcohol verslaafde vader schoot haar moeder dood om zich vervolgens zelf van het leven te beroven. Een traumatische gebeurtenis in het leven van Lynne en haar destijds veertienjarige zusje. Dat zusje is nu 47 en heet Allison Moorer en is ook al ruim twintig jaar een begenadigd singer-songwriter. Op haar negende album Blood verwerkt zij op haar beurt deze verschrikkelijke dood van haar ouders. In “Cold, Cold Earth” zingt ze over die gruwelijke daad van haar vader: ‘Now they are lying in the cold, cold earth, such a sad, sad story; such a sad, sad world’. Het is bijna niet voor te stellen hoe je als tiener zoiets te boven komt. Volgens Moorer komt dat omdat er tóch liefde was in haar jeugd, vooral een beschermende en liefdevolle moeder (“The Rock And The Hill”), een onverbrekelijke zusterband met Shelby (“Nightlight”) en muziek. Opvallend is de song “I’m The One To Blame”, gebaseerd op een tekst van Moorers vader die ze na zijn dood vonden in zijn aktentas. Hij wilde zelf ook muzikant worden en Moorer wilde met deze tekst over jaloezie, trots, schuld en boete hem op de een of andere manier recht doen. Daar zullen heel wat jaren therapie voor nodig zijn geweest om dat te kunnen. Hoe onbegrijpelijk en levensbepalend ook deze moord/suïcide van haar ouders ook was, Moorer wil vooral vergeven om zelf door te kunnen leven, zoals ze zingt in “Set My Soul Free” en in het schitterende “Heal”. Blood is als een levenslange therapie die nu eindelijk afgerond wordt. Tien prachtige nummers waarin Allison Moorer afrekent met de demonen uit haar verleden om verder te gaan met haar kersverse echtgenoot en tevens muzikant Hayes Carll en haar negenjarige autistische zoon John Henry, van wie Steve Earle de vader is. Binnenkort verschijnen de memoires van Moorer ook in boekvorm.

Autotelic Records

File: Allison Moorer – Blood
File Under: De onverbrekelijke bloedband
File Facebook: Allison Moorer op Facebook
File Twitter: Tweets van Allison Moorer


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top