Joan Shelley – Like The River Loves The Sea

Voor haar vijfde album Like The River Loves The Sea verliet singer-songwriter Joan Shelley haar vertrouwde omgeving bij Louisville, Kentucky en stak de oceaan over naar Reykjavik, IJsland. Ze had deze afstand nodig om haar thuisbasis in de Verenigde Staten op waarde te kunnen schatten. De twaalf liedjes op dit album gaan dan ook over Kentucky. Shelleys vaste muzikale partners, gitarist Nathan Salsberg en multi-instrumentalist James Elkington, kleuren de twaalf liedjes prachtig in. Joan Shelley zingt schitterend, haar stem is helder en heeft dat onmiskenbare folksnikje. In “Coming Down For You” komen haar Appalachen bluegrassroots het duidelijkst naar voren. Will Oldham verzorgt heel subtiel, maar o zo mooi de tweede stem, wat hij wederom in “The Fading” doet. De IJslandse muzikanten dragen hun steentje bij met de strijkerspartijen in het weidse “Cycle” en “Stay All Night”. “When What It Is” is weer pure folk en “High On The Mountain” melancholiek met wederom fraaie IJslandse strijkers. ‘Like the River Loves the Sea is built as a haven for overstimulated heads in uncertain times’ zegt Joan Shelley. Ik vind dat een treffende samenvatting van het album. Het zijn twaalf subtiele en kleine folkliedjes die Shelley schreef als een ode aan haar geliefde thuishaven Kentucky maar kunnen voor jou als luisteraar dienen als een broodnodig rustpunt in het hectische leven van alledag.

No Quarter Records

File: Joan Shelley – Like The River Loves The Sea
File Under: Subtiel
File Facebook: [Joan Shelley op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Joan Shelley]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven