Fallon Cush – Stranger Things Have Happened

Tom Petty is alweer ruim twee jaar dood. Na de eerste minuten van het album Stranger Things Have Happened dacht ik dat ik naar postuum uitgebracht werk van Petty aan het luisteren was. Het bleek het vijfde album van de Australische band Fallon Cush te zijn. De band uit Sydney heeft in frontman Steve Smith een zanger die net zo loom en ietwat zeurderig klinkt als Petty. Muzikaal tapt de band echter uit een gevarieerder vaatje. De tien liedjes blinken uit in melodie en als je er een etiketje op zou moeten plakken, dan zou ik er powerpop op zetten. “Sleep Her Away” is daar een mooi voorbeeld van, een puntig en melodieus liedje met fijne koortjes waar je stante pede een goed humeur van krijgt. Of “Your Halo’s Bright” waar je hoort dat de liedjes van Fallon Cush niet alleen erg goed klinken maar dat ze ook heel goed in elkaar zitten. Een klein liedje als “Yarraman” is dan weer meeslepend en melancholisch. In afsluiter “Tighter Than A Drum” vat Fallon Cush de powerpop en de melancholie goed samen. Is er dan helemaal niets te klagen? Hooguit dit, dat op een slechte dag de klagelijke stem van Smith je wat tegen zou kunnen gaan staan. Maar zelfs dan biedt Stranger Things Have Happened je genoeg pit en energie om je humeur naar het positieve te doen omslaan.

Eigen Beheer

File: Fallon Cush – Stranger Things Have Happened
File Under: Positieve energie
File Facebook: [Fallon Cush op Facebook]
File Twitter: [Tweets van Fallon Cush]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven